Veel vrouwen van 45+ worden geconfronteerd met bijvoorbeeld concentratieproblemen, vergeetachtigheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Dit kan een groot effect hebben op je functioneren op je werk.

Vaak worden deze klachten niet als overgangssymptomen herkend en is het moeilijk te begrijpen waar dit allemaal vandaan komt.

Of wordt gedacht dat ‘je het maar gewoon moet accepteren’. Met het gevolg dat er vaak niet effectief iets aan gedaan wordt. Terwijl dit in heel veel gevallen wél mogelijk is.

De overgang is een onvermijdelijke levensfase voor elke vrouw. Wil jij hier zo plezierig mogelijk doorheen gaan? Onze overgangscoaches helpen je dit snel en praktisch te doen.

Plan gelijk een afspraak
Vitale vrouw 1

Gun jezelf een gezonde en vitale overgang

De overgang is één van de grootste veranderingen in je lichaam waar je als vrouw mee te maken krijgt. Je lichaam bevindt zich jaren (7 tot 10 jaar) in een storm van hormoonveranderingen en steekt letterlijk anders in elkaar dan daarvoor.

Dit kan heel diverse klachten geven die door elkaar heen opspelen en je dagelijks leven een stuk ingewikkelder maken.

Zoals die ene belangrijke presentatie geven en dan een opvlieger krijgen … hoe blijf je dan professioneel overkomen? En wat als je op je werk ineens doorlekt? Of je van de pijn in je spieren en gewrichten niet meer langdurig kan blijven staan?

In heel veel gevallen kan dit allemaal leiden tot stress, minder zelfvertrouwen, depressieve gevoelens en een algemeen gevoel van uitgeblust zijn. Als je pech hebt dan herken je jezelf nauwelijks meer.

Maar de overgang hoeft geen ‘carrière-killer’ te zijn. Je hoeft je klachten niet te accepteren. Er is van alles mogelijk.

Leer de overgang herkennen zodat je de symptomen ervan kan managen voordat ze je carrière en je privé leven te veel beïnvloeden. Wij helpen je daarbij.

Jouw overgang is uniek

Geen overgang is hetzelfde. Elke vrouw gaat door haar eigen, unieke overgangsproces heen.

Dus hoe jij de overgang ervaart en welke klachten er mee samengaan verschilt per persoon. Net als de oplossingen die jou gaan helpen. Hoe jij en je leven in elkaar steken is echt anders dan zoals dit bij vriendinnen of collega’s het geval is.

En daar zit ’t ‘m vaak in. Je kan je een slag in de rondte lezen op internet en allerlei tactieken en middeltjes proberen, en nóg geen steek verder komen als je pech hebt. Omdat jij nu eenmaal niet ‘gemiddeld’ bent.

Trouwens, misschien wil je ook niet van alles uitzoeken en proberen maar gewoon zo snel mogelijk naar oplossingen voor jou toe werken.

Blijven overgangsklachten je dwarszitten en weet je niet meer wat je eraan moet doen? Met overgangscoaching gaan we samen aan de slag om jou weer meer jezelf te laten voelen.

Factoren van invloed op overgangsklachten logo

Voor wie is overgangscoaching?

Overgangscoaching is iets voor elke vrouw die plezieriger door de overgang heen wilt gaan zowel in de privé- als de werksfeer. Dus wil jij:

  • De regie nemen over je eigen overgang zodat je je minder zorgen gaat maken?
  • Concreet en praktisch aan de slag en minder hinder ondervinden van overgangsklachten in de werksfeer?
  • Je vitaliteit verhogen, zodat je energiek aan de nieuwe dag begint?
  • Je zelfvertrouwen versterken, zodat je je klaar voelt voor wat het (werk)leven je brengt?
  • Je scherpte verhogen, zodat je je optimaal kunt focussen?

Herken je meerdere punten? Wij helpen je graag!

Duidelijk en praktisch

“Nynke baseert zich op wetenschap en maakt heel goed onderscheid tussen feiten en fabels. Wat hoort wel bij de overgang, wat niet. En vooral ook praktische tips. Een aanrader dus!”

Liz

Hoe we samen jouw klachten gaan verminderen

De eerste stap naar een vitale en gezonde overgang is altijd het begrijpen en herkennen van de impact van de overgang. Op basis van een intake gaan we samen op onderzoek wat de invloed van de overgang kan zijn op jouw klachten.

De tweede stap is begrijpen wat je kan doen aan jouw overgangssymptomen. Op basis van jouw wensen maken we voor je belangrijkste klachten samen een plan op maat om er zo snel mogelijk minder last van te hebben.

Vervolgens ga je werken aan bepaalde veranderingen en/of aanpassingen in leefstijl, je omgeving en hoe je bijvoorbeeld tegen de implicaties van de overgang aankijkt. Als het passend is, begeleiden we je hierin.

En geloof ons, kleine veranderingen kunnen echt grote verschillen maken in hoe je door de overgang heen gaat.

Ben jij klaar om de regie te nemen? Vanuit onze expertise en passie ondersteunen wij je zo gezond en vitaal mogelijk door de overgang heen te gaan.

Plan jouw afspraak

Wat maakt ons anders dan andere partijen?

Volledige focus op het thema overgang

Specialisten met passie

EstroCare focust zich sinds begin 2020 volledig op het verlichten van overgangsklachten in de privé- en werksfeer.

Wij hebben hierdoor gespecialiseerde kennis en kunnen ons als geen ander inleven in de belevingswereld van vrouwen in de overgang.

Direct aan de slag

Concreet en praktisch advies om klachten te verlichten

Onze insteek bij overgangscoaching is het bereiken van resultaten in zo min mogelijk sessies.

Zo vindt de intake voor het grootste deel plaats vóór de eerste sessie aan de hand van een vragenlijst. Zo kunnen we meteen aan de slag als we elkaar zien.

En in de meeste gevallen starten we al in de eerste sessie samen met een actie-plan voor je belangrijkste klacht.

Een maatstaf voor kwaliteit

Gecertificeerde overgangscoaches met BIG registraties

De coaches die wij inzetten op trajecten hebben een speciale opleiding op het gebied van de overgang doorlopen en hebben daarnaast een medische achtergrond. 

Onze voorlichting en coaching is gestoeld op de meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten op overgangsgebied zodat we samen op onderbouwde wijze kunnen werken aan het verminderen van overgangsklachten.

Persoonlijk maatwerk via 1-op-1 consulten

Informatie en oplossingen specifiek voor jou

Je kan ontzettend veel informatie op het internet lezen over de overgang maar uiteindelijk blijft dit enigszins algemeen.

Er zijn zóveel verschillende overgangsklachten en elke vrouw beleeft haar eigen unieke overgang.

Tijdens overgangscoaching kijken we samen naar jouw unieke, persoonlijke situatie. We bepalen welke klachten overgangsgerelateerd zijn en maken een plan om daarvan af te komen.

Achtergrond in zowel zorg als bedrijfsleven

Wij spreken jouw taal

Wij zijn jarenlang werkzaam geweest in ziekenhuizen en grote medische technologie bedrijven.

Wij snappen hoe deze werelden werken en waar werkgevers en werknemers mee geconfronteerd worden in deze organisaties. 

Iets voor jou?

  • Kan je wel wat hulp gebruiken met het begrijpen van jouw overgangsproces?
  • Ben je op zoek naar oplossingen specifiek voor jouw situatie?
  • Wil jij zelf de regie terugpakken en zowel je privé- als je werksituatie niet laten lijden onder de overgang?

Wij helpen je graag!

Plan jouw afspraak