EstroCare for Work is een label van EstroCare; een organisatie die zich uitsluitend richt op het helpen van vrouwen om overgangsgerelateerde klachten effectief aan te pakken en hier beter mee om te gaan.

Wij vinden het belangrijk dat de overgang een zo klein mogelijke impact heeft op werkneemsters én werkgevers.

Om dit te bereiken, begeleiden wij organisaties en hun werkneemsters de juiste stappen te zetten op het werk en daarbuiten.

Wij doen dit door individuele- en groepstrajecten aan te bieden waarbij wij advies, voorlichting en individuele coaching combineren.

Zo helpen wij vrouwen en organisaties om grip te krijgen op de overgang op het werk.

Neem contact op met ons
EstroCare For Work

Hoe is het begonnen?

Opeens wist een collega van ons niet meer hóe ze haar werk nog kon doen. Ze vertelde ons hoe ze enorm last van opvliegers had en uit het niets knalrood werd tijdens gesprekken bij klanten. Tussen afspraken door dreef ze uit de auto door hitte en de zweetaanvallen. “Hoe houd je zo een commerciële functie vol?”

Na dit verhaal volgden er meerdere uit onze directe omgeving. Zo kon de een haar staande werk niet meer doen vanwege de gewrichtsklachten en een ander haar zelfvertrouwen had flink ingeboet omdat ze zichzelf soms nauwelijks meer herkende.

Allen verder op en top gezonde vrouwen, midden in de bloei van hun leven! Onverwachts en schijnbaar uit het niets had de overgang toegeslagen.

En verassend genoeg vonden zij het vinden van hulp voor die klachten heel erg moeilijk. Het gevolg? Ze bleven ermee doorlopen of ze vonden halve oplossingen waarmee het probleem niet grondig opgelost werd.

Hieruit is het idee voor EstroCare geboren. Het moest ánders kunnen.

EstroCare – Dé Menopauzespecialist

Gesterkt door onze jarenlange ervaring in de gezondheidszorg besloten wij in 2019 om EstroCare op te richten.

In eerste instantie richtten we ons op het creëren van een online plek waar je uitleg vindt over alles wat er gaande kan zijn in de overgang. En waar je óók terecht kan voor goed onderbouwde producten tegen overgangsklachten.

In 2022 hebben we hier een tak aan toegevoegd onder het label ‘EstroCare for Work’. Hier richten we ons op het helpen van vrouwen die in de werksfeer hinder ondervinden van overgangsklachten.

Met onze diverse achtergrond en ervaring, durven wij te stellen dat wij ons als geen ander kunnen inleven in wat het thema overgang betekent voor werkgevers en hun vrouwelijke werknemers.

Met onze aanpak combineren wij medische expertise met vaardigheden op het gebied van coaching, gedragsontwerp en verandermanagement. Voor verandering die beklijft.

EstroCare: dé organisatie om mee samen te werken als het gaat om duurzame inzetbaarheid van vrouwelijke werknemers van 45+.

Ons Team

Jeroen Geenen

Mede-Oprichter | Client Director

Samen met mijn partner Nynke heb ik EstroCare opgericht om zoveel mogelijk vrouwen te helpen zo krachtig mogelijk door de overgang heen te gaan.

In het bedrijfsleven en in ziekenhuizen heb ik mij veelvuldig bezig gehouden met het ontwerpen en begeleiden van veranderingstrajecten. Hoe je hierbij effectief communiceert, mensen meekrijgt en duurzaam nieuw gedrag ontwerpt heeft mijn specifieke aandacht.

Dit komt terug in de wijze hoe EstroCare bedrijven en werkneemsters ondersteunt: resultaatgericht met aandacht voor de specifieke organisatiecultuur en voor het individu.

Nynke Wiersma

Lead Overgangscoach

De gezondheidszorg heeft altijd centraal gestaan in mijn werkende leven.

Na mijn opleiding HBO-verpleegkunde heb ik als verpleegkundige gewerkt waarna ik ben overgestapt naar de medische industrie. De laatste jaren heb ik verschillende commerciële en klinisch-specialistische rollen vervuld bij diverse medische technologiebedrijven.

Gegrepen door de impact van de overgang bij vrienden en kennissen heb ik EstroCare opgericht. Vervolgens heb ik de opleiding tot gecertificeerd overgangscoach afgerond en mijn BIG-registratie weer geactiveerd. Regelmatig publiceer ik artikelen over de overgang.

Met enthousiasme help ik vrouwen ontdekken hoe zij grip kunnen krijgen op hun overgang.

Nienke Flaman

Overgangscoach

Als GGZ-verpleegkundige en gecertificeerd overgangscoach is het mijn missie om vrouwen te ondersteunen in hun reis door de overgang. Dat begint bij weten wat de overgang inhoudt. Want dan hoef je niet meer te zoeken naar wat er aan de hand is. Je gaat doelgericht naar oplossingen zoeken om de klachten te verminderen.

Met veel passie geef ik workshops en scholingen over deze belangrijke fase in een vrouwenleven. De rol van slaap en stress hebben daarbij mijn speciale aandacht.

De overgang mag wat mij betreft net zo normaal worden als de puberteit. Iedereen op de hoogte, niemand meer verbaasd.

Ellen Renders

Trainer en slaapbehandelaar

Vanaf 1993 ben ik werkzaam binnen de mentale gezondheidszorg als GGZ-verpleegkundige en trainer. Ik richt me op het aanleren van vaardigheden die ervoor zorgen dat je beter in je vel komt te zitten en beter met de uitdagingen in het leven kunt omgaan. 

Het behandelen van slaapproblemen is een specifiek aandachtsgebied van mij. Veel vrouwen in de overgang slapen slecht. Dit wordt niet alleen veroorzaakt dóór overgangsklachten maar wakkert ze ook nog eens aan. Het is dus van groot belang slaapproblemen effectief aan te pakken.

Als BIG geregistreerd GGZ-verpleegkundige, trainer en CGT-i opgeleide slaapcoach help ik vrouwen op wetenschappelijk onderbouwde wijze hun slaap te verbeteren en minder stressgevoelig te zijn.

Wil je je bij ons aansluiten?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste, ondernemende mensen die onze passie om vrouwen te helpen gezond en vitaal door te overgang heen te gaan. Denk je wat te kunnen toevoegen aan ons team, laat het ons weten!

info@deovergangophetwerk.nl